MAROVIĆ: JOŠ NIJE ODREĐEN SASTAV IZASLANSTVA SCG KOJE PUTUJE U HRVATSKU

Predsjednik državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozar Marović izjavio je u ponedjeljak da još nije određeno tko će biti u izaslanstvu SCG koje će u drugoj polovini svibnja otputovati u službeni posjet Republici Hrvatskoj.

"Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić je u službeni posjet pozvao predsjednika državne zajednice SCG. Nije praksa da u takvim slučajevima predsjednik druge države poziva i sve ostale članove izaslanstva. Kad budem odredio sastav izaslanstva, o tome ću obavijestiti javnost", rekao je Marović, odgovarajući na novinarsko pitanje o reakciji hrvatskog predsjednika Mesića na mogući dolazak ministra vanjskih poslova SCG Vuka Draškovića u Zagreb.

"O članovima izaslanstva SCG koje će putovati u Zagreb, odlučivat će tijela SCG", naglasio je Marović.

Ranije najave da bi i Drašković, zajedno s predsjednikom Marovićem, mogao putovati u Zagreb odbacio je u ponedjeljak pomoćnik ministra vanjskih poslova SCG Ognjen Pribićević. On je novinarima u Washingtonu, gdje se zajedno s Draškovićem, nalazi u službenom posjetu, rekao da je dogovoreno da Drašković krajem svibnja u Beogradu bude domaćin hrvatskom ministru vanjskih poslova Miomiru Žužulu.

Predsjednik Mesić je u subotu, na pitanje novinara je li Vuk Drašković dobrodošao u Hrvatsku, kratko odgovorio: "dobrodošao je Svetozar Marović".

(Hina) xtta ydj

Pročitajte više