Mashadov osudio atentat na Kadirova

VOĐA čečenskih pobunjenika Aslan Mashadov osudio je jučerašnje ubojstvo proruski orijentiranog predsjednika Čečenije Ahmada Kadirova, objavljeno je u ponedjeljak na web stranicama neovisne Čečenske novinske agencije.

Glavni stožer ruskih vojnih snaga Sjevernog Kavkaza optužio je u ponedjeljak ujutro za atentat na stadionu u Groznome Mashadova, zatim radikalnog čečenskog vođu Šamila Basajeva i njegove neimenovane "strane plaćenike".

No, Mashadov je u priopćenju objavljenom na internetu iznio da su "osim okupatora i izdajnika nacije koje čečenski narod mrzi, žrtve napada bili i nevini čečenski građani". Njihovim je obiteljima uputio izraze sućuti.

"Osuđujemo sve oblike terorizma, bez obzira na njegove ideološke temelje, među kojima su ilegalna pogubljenja pojedinaca, otmice i politička ubojstva. Shvativši da ubojstva i nasilje ne mogu doprinijeti rješenju naših problema, prekinuli smo s odmazdama, unatoč tomu što su stanovnici Čečenije i dalje izloženi svakodnevnim izopačenim metodama što ih koriste okupatori i njihovi saveznici", kaže se u priopćenju.

Pročitajte više