Mašić: Bio sam iznerviran i rekao sam joj da ću ju izubijati

PREDSJEDNIK lovinačkog HDZ-a Damir Mašić tvrdi da novinarki Ladi Kalmeti nije prijetio smrću. Mašić je, tvrdi on, novinarki "samo" rekao da će ju izubijati, javlja Jutarnji list.

"Nakon što je mene i moju obitelj gotovo mjesec dana bezargumentirano pljuvala po novinama, oko podizanja spomeniku Mili Budaku, pukao mi je film i rekao joj, iznerviran, svašta, jer više nisam mogao izdržati to šikaniranje po novinama." - izjavio je Mašić za Jutarnji list pokušavajući opravdati svoj postupak.

"Nije točno da sam joj prijetio da ću se osobno pobrinuti da joj dijete dođe na sprovod, nego sam ju pitao tko će odgovarati za laži koje se o meni pišu, a ona mi je srdito odgovorila -  nitko. Na to sam iznerviran rekao da ću ju izubijati." - dodao je Mašić.

Ostaje nejasno zašto bi novinarka Slobodne Dalmacije izmišljala prijetnju smrću, kad je i sama prijetnja nasiljem dovoljno šokantna sama po sebi.

Podsjećamo, povod za prijetnju bio je tekst objavljen istog dana u Slobodnoj Dalmaciji, u kojem je Mašić naveden kao jedan od članova Crkvenoga odbora lovinačke župe. Taj je odbor prije mjesec dana donio odluku o postavljanju ploče ustaškom doglavniku Mili Budaku u Sv. Roku.

Mašića je u nedjelju dao iskaz policiji, a glasnogovornik HDZ-a i hrvatske Vlade Ratko Maček izjavio je u nedjelju kako "prema prikupljenim informacijama sve činjenice ukazuju na to da nikakvih prijetnji novinarki Kalmeti nije bilo."

"Svoj posao treba napraviti policija. Pokaže li se da je ipak bilo prijetnji, HDZ će postupiti po svom Statutu." - dodao je Maček, čije informacije nisu naročito precizne budući da je i sam Mašić otvoreno potvrdio kako je rekao novinarki da će ju izubijati.

Kalmeta pak tvrdi kako ima svjedoke da joj je Mašić prijetio.

"Žalosna je tvrdnja glasnogovornika HDZ.-a koji je rekao da nije bilo prijetnji nego da me Mašić samo nazvao. Koliko sam sada obaviještena, policija je Državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu protiv Mašića." - izjavila je Kalmeta.

N.B.

Pročitajte više