"Masovni prosvjedi su dobra šala sindikata"

"ŠALE se oni koji kažu da su u stanju na prosvjedima u Zagrebu okupiti 100 tisuća ljudi", rekao je danas čelnik HNS-a Radimir Čačić na konferenciji za novinare dodajući kako sindikati nisu sposobni organizirati niti minutu štrajka te da nisu u stanju ni najmanje organizirati masovne prosvjede.

> "Ništa od bune ove jeseni, jer Hrvatska je nacija apstinenata"

> Sindikalist Matijašević priziva Stojedinicu: Na prosvjedu na Trgu želim 100.000 ljudi!

Podsjetimo, prvi čovjek Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević jučer je naglasio kako bi na prosvjedu 15. rujna na glavnom zagrebačkom Trgu moglo biti jednako ljudi kao na prosvjedima za Radio 101 a to je 100.000 ljudi.

Ako ne bude šala, Čačić će se ispričati

Čačić je danas takve prognoze nazvao tek dobrom šalom, a ako bude drugačije spreman je javno se ispričati svim sindikalnim liderima. Naime, lider narodnjaka otvoreno je danas sindikalne vođe prozvao nesposobnim jer su neki od njih pružili i potporu uvođenju "kriznog poreza".

Također, Čačić je spomenuvši "krizni porez" koji se u velikom dijelu javnosti naziva i haračem naglasio da bi, ukoliko se nastavi pad BDP-a, premijerka Jadranka Kosor mogla povećati stopu harača jer je "cijelu svoju karijeru sagradila na parazitskom modelu".

Parazitski model vladavine Kosor, objasnio je Čačić, je onaj model koji plaćao trošak nerada te koji grabi i kada se plaćaju lažni branitelji da ih se štiti pred javnošću.

Pročitajte više