Matija Babić više nije urednik 24sata

OD DANAS Matija Babić više nije glavni urednik 24sata. Kako doznajemo, službeno objašnjenje leži u današnjoj naslovnici 24sata.

"Meni je danas priopćeno da je predsjednik Uprave Styrije Pierker odlučio da se mene odmah smijeni zbog današnje naslovnice. To je službeni razlog, a prave ne želim komentirati zbog novina koje sam i sam stvarao" - izjavio je Babić za Index.hr.

Dodao je kako nema velike drame jer 24sata imaju odlične rezultate i ljude koje će isto tako dobro nastaviti započeti posao.

Austrijska Styria Medien AGUgovor u priopćenju je navela da je do prekida suradnje došlo "zbog određenih uredničkih neslaganja".

Odgovornost za uređivanje "24sata" preuzet će uži urednički kolegij pod vodstvom izvršnog urednika Zorana Turkovića, navodi se u priopćenju.

U priopćenju Styrie Medien AG-a također se navodi da je Matija Babić na dužnosti glavnog urednika "24sata" bio od sama početka projekta te da je doveo te nove hrvatske dnevne novine na prosječnu dnevnu prodajnu nakladu veću od 70.000 primjeraka i dnevni doseg od preko 11 posto, što je oko 450.000 čitatelja na dan.

Pročitajte više