Matijević optužio Fabera za utjecanje na svjedoke

ODVJETNIK Branimira Glavaša Dražen Matijević danas ujutro je na novinskoj konferenciji prozvao načelnika PU Osječko-baranjske Vladimira Fabera za utjecanje na svjedoke. Tvrdnju temelji, kako na ranijim tezama o utjecaju na prvotni iskaz Gordane Getoš-Magdić, tako i na jučerašnjem sastanku Vladimira Fabera i bivšeg odvjetnika Gordane Getoš-Magdić, Radoslava Arambašića.

Arambašić i Faber sastali su se jučer popodne, oko 14.30, samo nekoliko sati nakon Arambašićevog pojavljivanja pred istražnim sucem Marijem Kovačem, koji vodi predistražni postupak protiv Branimira Glavaša za slučaj "Selotejp". Sastanak se dogodio na javnom mjestu, u kafiću u osječkoj Tvrđi, a Matijević je o njemu saznao putem anonimne dojave i dvije fotografije koje je predočio novinarima.

Matijević je ustvrdio kako se načelnik PU nema što sastajati s bivšim odvjetnikom Gorane Getoš-Magdić, protiv koje se vodi postupak. Nakon što je Magdić promijenila odvjetnika povukla je svoj prvi iskaz koji je teretio Glavaša i ustvrdila da je taj iskaz bio iznuđen. Glavaševi odvjetnici zbog toga su protiv Fabera podnijeli kaznenu prijavu koja je odbačena. Prije tri mjeseca i odvjetnički tim Magdićke je protiv Fabera, nekoliko policajaca i samog Arabmašića podnio kaznenu prijavu. Ne samo Glavaševi odvjetnici, nego i dobar dio HDSSB-a tvrdi da je Faber u Osijek doveden s jednim jedinim ciljem - inkriminacijom Glavaša.

"Ovo je dokaz da se dokazi u slučaju 'Selotejp' ne nalaze, nego da se proizvode, i dokazuje da se u slučaju mog branjenika radi o politički motiviranom suđenju u kojem sudjeluje i načelnik Faber."

Oko slučaja se odmah oglasila i PU Osječko-baranjska koja je u priopćenju napisala da je istina da se "Radoslav Arabmašić sastao s načelnikom Faberom na javnom mjestu u poznatom ugostiteljskom objektu na području Tvrđe". Arambašić je, kažu, Faberu izrazio zahvalnost zbog nedavnog rješavanja slučaja otmice svoga sina.

"Bujnu maštu odvjetnika Matijevića ova PU ne želi komentirati", stoji u priopćenju.

Dopunski istražni postupak protiv Branimira Glavaša za slučaj "Selotejp" je završen, a sada je na Županijskom državnom odvjetništvu da vidi hoće li protiv Glavaša pokretati postupak.

J.D.

Pročitajte više