"Matrix revolutions" zaradio više od 200 milijuna dolara u pet dana

POSLJEDNJI nastavak američke filmske trilogije "Matrix Revolutions", koji se počeo prikazivati na velikim ekranima širom svijeta 5. studenoga, ostvario je u manje od pet dana 204 milijuna dolara prihoda na kinoblagajnama, od čega 118,6 milijuna izvan SADa i Kanade, objavio je u nedjelju Warner Bros, koproducent i distributer filma.

Po podacima Warner Brosa, podružnice Time Warnera, prve medijske tvrtke u svijetu, "Matrix Revolutions" je ostvario najbolju zaradu ikad zabilježenu u pet dana na svjetskim kinoblagajnama.

Film čiji junak Neo (Keanu Reeves) ima za misiju spašavanje čovječanstva od strojeva koji dominiraju svijetom virtualne stvarnosti, zaradio je 14,9 milijuna dolara u V. Britaniji, 14,8 milijuna u Japanu, 11,2 milijuna u Francuskoj, ali i 5,2 milijuna dolara u Južnoj Koreji, 4,8 milijuna u Rusiji i 1,5 milijuna u Kini, navodi kao primjere distributer.

Oko 18.000 kopija distribuirano je u 109 zemalja, u kojima se film braće Wachowski istodobno počeo prikazivati protekle srijede (u 6.00 sati u Los Angelesu i u 23.00 u Tokiju, primjerice).

Za usporedbu, drugi nastavak, "Matrix Reloaded", zaradio je u pet dana nakon svjetske premijere (14. svibnja 2003.) oko 135,8 milijuna dolara, od čega 93,3 milijuna u SAD-u i Kanadi (42,5 milijuna dolara izvan te dvije zemlje), po podacima AC Nielsen EDI.

(Hina) bnš bnš

Pročitajte više