Matulović Dropulić zadovoljna što će HDZ imati više mandata u Gradskoj skupštini nego u prošlom sazivu

NOSITELJICA koalicijske liste HDZ-HSLS-DC-HD za grad Zagreb, trenutno druge po snazi u gradu Zagrebu, Marina Matulović Dropulić izjavila je večeras novinarima u HDZ-ovoj središnjici da su izborni rezultati u Zagrebu u skladu s očekivanjima te izrazila zadovoljstvo što će HDZ u Gradskoj skupštini imati više mandata nego u prošlom sazivu.

Po prvim, privremenim, neslužbenim rezultatima zagrebačkog Gradskog izbornog povjerenstva sa 26 od ukupno 594 biračka mjesta na kojima se danas glasovalo za članove zagrebačke Gradske skupštine lista HDZ-HSLS-DC-HD osvojila je 15,16 posto glasova.

Matulović Dropulić je također rekla da bi izborni rezultat vjerojatno bio i bolji da je postojala mogućnost da se podrobnije predstavi izborni program.

Istaknula je kako je HDZ u izbornu kampanju ušao možda malo prekasno, no najavila je da će HDZ u Gradskoj skupštini biti prava oporba i izrazila uvjerenost da će to dati dobre rezultate u budućnosti.

Matulović Dropulić je izrazila žaljenje zbog relativno slabog odaziva birača na izbore jer drži da je u njihovom interesu da imaju veći utjecaj na trošenje proračunskih sredstava.

Pročitajte više