Matulović-Dropulić: Tvrtka moga supruga nije dobivala poslove pod povoljnim uvjetima

MINISTRICA zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić opovrgnula je danas napise u tisku da je tvrtka njezina supruga dobivala poslove pod povoljnim uvjetima za vrijeme dok je obnašala dužnost zagrebačke gradonačelnice.

"U razdoblju dok sam obavljala dužnost gradonačelnice, odnosno ministrice, projektantska tvrtka moga supruga nije obavila ni jedan posao za Grad, odnosno državu", ističe u priopćenju ministrica Matulović Dropulić reagirajući time na medijske napise da se navodno jedna od prijava Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa odnosi i na nju.

Osobno mi je izuzetno drago da je Povjerenstvo osnovano i što će ispitati takve prijave. U tome vidim šansu da se razjasne poluinformacije i neistine koje se stalno ponavljaju u različitim vremenskim razmacima, a da se ne navodi ni jedan dokument koji to potkrepljuje, ističe ministrica.

Izrazila je uvjerenje da će Povjerenstvo što prije početi s radom i objaviti rezultate svog rada.

Matulović Dropulić također tvrdi da su u medijskim napisima izneseni različiti podaci o broju dionica koje posjeduje u Institutu građevinarstva Hrvatske (IGH).

"Moj udio iznosi 0,94 posto ukupnog broja dionica ili 1497 od ukupno 158 580 dionica. U posjed dionica došla sam kao jedna od 930 bivših i sadašnjih zaposlenika IGH", ističe ministrica Matulović Dropulić.

Pročitajte više