Matušić o prosvjednicima: U džipu od 300.000 kuna su dovozili transparente

"VANDALIZAM osuđujemo, i ja mislim da biste to prije svega trebali vi komentirati i to bi trebao biti pravi komentar na te takozvane organizacije (Radničku borbu, op.a.). Mirne prosvjede nitko ne zabranjuje niti ima nešto protiv toga, a sve što izlazi iz tih okvira prelazi u nerede", komentirao je za Index HDZ-ov Frano Matušić najnovije koordinirane napade na sjedišta HDZ-a u Zagrebu i Karlovcu za što je odgovornost preuzela Radnička borba.

> Koordinirani napadi Radničke borbe na HDZ: Srušimo Vladu, riješimo se oporbe, vlast narodu!

Matušića smo tražili i da prokomentira činjenicu da su ovakvi napadi na HDZ sve češći te da narod očito više nema strpljenja za njihovu vladavinu, na što nam je kazao da se sve može reći mirno, na primjeren i dostojanstven način. "Sve ostalo stvar je institucija koje moraju čuvati mir i sigurnost", Matušićev je odgovor.

HDZ-ovca smo upozorili da je teško očekivati od građana koji nemaju posao ni čime prehraniti obitelj da "mirno i dostojanstveno" upozoravaju na to vlast koja je za tu situaciju i odgovorna, na što Matušić kaže: "Mislite li da oni koji donose transparente u džipovima od najmanje 300.000 kuna nemaju od čega živjeti? Pa na vlastite sam oči vidio i tome svjedočio kako prosvjednici na Cvjetnom trgu iz takvog džipa vade transparente. Recite vi meni sada je li tu riječ o ljudima koji nemaju od čega živjeti", uzvratio je protupitanjem taj HDZ-ovac koji se u posljednje vrijeme očito uglavnom bavi aktivnim "špijuniranjem" prosvjednika s ciljem njihove diskreditacije.

Matušić: Nikad se nisam bavio špijuniranjem

Nakon što je tekst objavljen, Matušić nas je putem SMS poruke upozorio kako nije rekao 300.000 eura, kako smo prvotno napisali, već kuna, dodavši da se nikada nije bavio špijuniranjem.

Pročitajte više