KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Medicinska sestra iz varaždinske bolnice: Teško je i fizički i psihički sve izdržati

Foto: Dnevnik

SITUACIJA s koronavirusom u Varaždinskoj županiji je teška, a medicinska sestra Josipa Logožar je u varaždinsku bolnicu stigla kao ispomoć. 

Njezine smjene traju 24 sata. 

"Umorni smo i ja i moja kolegica. Smjene znaju biti iznimno naporne i dugo je to od jutra do idućeg jutra. Najteže je kada nam preminu pacijenti i teško je i iscrpljujuće izdržati u covid-odijelu", rekla je Logožar za Dnevnik Nove TV. Ona je u bolnici već treći tjedan. 

Ostaje u bolnici do kraja prosinca, a po potrebi i dulje. Opisala je i rad pod zaštitnom opremom.

"Vruće vam je, morate biti brzi i vješti sa rukavicama. Za sada stignemo pomoći svakom pacijentu, ali ne u onoj mjeri u kojoj bi mi htjeli pomoći. Teško je i fizički i psihički sve to izdržati", rekla je. 

Apelirala je na sve da se pridržavaju mjera

Kaže da jedna medicinska sestra radi poslove za više ljudi. 

"Jedna sestra radi posao za više sestara, apeliram na druge kolegice da se jave kao ispomoć, vjerujem da će i njih srdačno dočekati kao i nas", poručuje i kaže da kad pomaže pacijentima ne misli na strah. 

"Ja radim na odjelu intenzivne njege, većina pacijenata je na respiratoru, njihove kliničke slike su dosta teške, ne izgleda to baš najbolje. Kad sam unutra, ne mislim na strah", rekla je dodavši kako ju je ipak strah za daljnji razvoj situacije.

Apelirala je na sve da se pridržavaju mjera, a razočarana je onima koji ne shvaćaju ozbiljnost situacije.

"Osjećam se onda razočarano jer onda oni zaraze svoje očeve, majke, koji završe na respiratoru, ljuti me to", zaključila je Logožar za Dnevnik Nove TV

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više