međunarodni festival jednokadarnih filmova od 14. do 16. studenoga

Na današnjoj konferenciji za novinare u starom vagonu na putu prema Zaprešiću predstavljen je trodnevni program međunarodnog "One Take Film Festivala" (OTFF) filmova snimljenih u jednom kadru. L

OTFF se održava u Zagrebu od 14. do 16. studenoga, a uključuje gotovo sve filmske žanrove (dokumentarni, igrani, eksperimentalni, glazbeni video i namjenski), a trajanje filmova nije ograničeno, najavio je Press info Festivala.

Na ovogodišnji Međunarodni festival filmova snimljenih u jednom kadru prijavljeno je 86 filmova iz 27 država, a u konkurenciju za Grand Prix ušla su 34 filma, rekao je direktor festivala Vedran Šamanović.

OTFF će se održavati na nekoliko lokacija. Program filmske konkurencije prikazivat će se u trima dvoranama - u Kulturnom centru Centra Kaptol (KCCK), MM Centru i u Kinu Croatia.

Popratni programi, usporedno s natjecateljskima, izvodit će se u Teatru Exit, a tribine također u KCCK-u, najavio je umjetnički direktor Goran Kovač.

Svečani prijam "One Take Film Festivala" (OTFF) snimljenih u jednom kadru predviđen je za petak, 14. u KCCK-u, a festival će završiti dodjelom Grand Prixa u nedjelju, 16. studenoga, u klubu Aquarius, koncertom grupe Le Cinema.

Festival se svečano otvara u petak, 14. studenog, u 21 sat u kinu "Europi", projekcijom nagrađivana filma Aleksandra Sokurova "Ruska arka".

Pročitajte više