Medved komentirao izlazak Penave i vijećnika iz HDZ-a

Foto: Borna Filic/PIXSELL

TOMO MEDVED, ministar hrvatskih branitelja, komentirao je potez Ivana Penave, vukovarskog gradonačelnika, koji je skupa s gradskim vijećnicima napustio HDZ.

Medved je u razgovoru za N1 televiziju Penavi i vijećnicima zahvalio na svemu te iskazao žaljenje što u HDZ-u nisu ispunili svoja očekivanja i što su uopće napustili stranku. Istaknuo je da današnji izlazak dijela članova neće umanjiti rezultate i postignuća HDZ-a. 

"Nažalost, upravo su osobna očekivanja bila u fokusu na press konferenciji, a ja ću naglasiti i da domoljublje znači i spremnost za zatomljenje osobnih ambicija i podređivanja vlastitih ciljeva interesu naroda i stranke koja djeluje za boljitak cijele naše domovine.

Domoljublje nije kada svoju usamljenu istinu želite nametnuti većini i kada je niste spremni podrediti zajedničkom interesu, to bih prije nazvao kratkovidnim sebeljubljem nego odgovornim domoljubljem", dodao je Medved.

Medved je odbacio optužbe Penave na temu procesuiranja ratnih zločina i nabrojio što je sve njegova vlada napravila za Vukovar. 

Na pitanje novinara oko mauzoleja četniku Vukašinu Šoškočaninu u Borovom Selu, Medved je kazao da je nacrt Zakona o grobljima gotov te da će ga sa Zakonom o spomeničkim obilježjima uputiti u sabor odmah poslije izbora. 

Pročitajte više