MEI organizira natjecanje u izradi Internet stranica

POVODOM obilježavanja Europskog tjedna od 4. do 11. svibnja ove godine Ministarstvo za europske integracije u suradnji s CARNetom organizira natjecanje osnovnih i srednjih škola u izradi Internet stranica posvećenih sadržajima vezanim uz Europsku uniju i Internet pod nazivom LOGINŽEUROPE, priopćilo je Ministarstvo za europske integracije.

Cilj natjecanja je potaknuti učenike srednjih i osnovnih škola u Hrvatskoj na izradu Internet stranica koji povezuju: mlade, Europu i Internet, s naglaskom na djelovanje Europske unije na interaktivan način. Sve će Internet stranice ocijeniti stručno povjerenstvo koje se sastoji od predstavnika Ministarstva prosvjete i sporta, Ministarstva za europske integracije, CARNet-a, te predstavnika sponzora - tvrtki Ericsson Nikola Tesle, Končar, HT - Hrvatski telekom i Microsoft. Kriteriji za ocjenjivanje su: obuhvaćenost zadanih tema - mladi, Internet, Europska unija i njihova povezanost, vizualni izgled, preglednost i brzina učitavanja stranice.

Nagrade za najuspješnije škole bit će: 1. nagrada - Internet kiosk (daruje Ericsson Nikola Tesla), 2. nagrada - prijenosno osobno računalo (daruje Končar) i scanner (daruje LPC), 3. nagrada - osobno računalo (daruje HT), a posebnu 4. nagradu - publike, osobno računalo (daruje Siemens) odredit će publika on-line glasanjem od ponedjeljka 28. travnja do četvrtka 1. svibnja. Microsoft Hrvatska sve nagrađene škole darovat će s programskim paketom razvojnih alata Microsoft Visual Studio.Net. Svi timovi - sudionici natjecanja dobit će i posebne pakete s informativnim materijalima Ministarstva za europske integracije.

Nagrade najuspješnijim timovima podijelit će ministar za europske integracije mr. Neven Mimica, u sklopu obilježavanja Europskog tjedna, u četvrtak, 8. svibnja 2003., na Fakultetu elektrotehnike i računarstva uz prisustvo svih članova povjerenstva i sponzora, a sama svečanost dodjele nagrada prenosit će se izravno putem Interneta.

Natjecanje će započeti 24. ožujka 2003. godine i traje do petka 25 travnja 2003. godine, do kada timovi škola moraju prijaviti svoje stranice, kaže se u priopćenju.

(Hina) pp sv

Pročitajte više