Menadžer rally tima prijetio smrću novinarki OTV-a zbog Van Dammea?

POSJET Jean-Claude Van Damma Hrvatskoj od samog je početka izazivao veliku pažnju, a njime su se, kako se čini, pokušali okoristiti i neki poduzetnici.

Kako je priopćila zagrebačka policija, 32-godišnji hrvatski državljanin (navodno se radi o menadžeru rally tima A.S.) uhićen je te je nad njim provedena kriminalistička obrada zbog osnovane sumnje da je 26. ožujka putem telefona uputio prijetnje novinarki, koja je odbila objaviti određeni prilog na televiziji. Kako doznajemo, navodno se radi o novinarki OTV-a, H.T., koja je u sukob s A.S. došla nakon što je odbila objaviti prilog o predstavljanju novog automobila za iduću rally sezonu, a čija je prezentacija te večeri organizirana u kafiću Mirka Filipovića.

Filipović i Van Damme te su se večeri, naime, tamo zatekli kao i nekoliko večeri ranije, no navodno nisu imali nikakve veze s prezentacijom. Novinarka je uspjela dobiti nekoliko izjava od popularnog belgijskog glumca, te je A.S.-u najavila kako prilog o automobilu neće biti emitiran, nego samo razgovor s glumcem. Na to joj je A.S. odgovorio prijetnjama.

Kako stoji u priopćenju zagrebačke policije, novinarka prijetnje nije shvaćala ozbiljno sve dok 28. ožujka kada je na svoj mobilni telefon od osumnjičenog primila SMS poruku koja je bila nastavak ranije upućenih prijetnji. Istoga dana u kasnim večernjim satima osumnjičeni ju je ponovno nazvao i prijetio joj ubojstvom. Nekoliko sati kasnije isti je pristupio u službene prostorije, nakon čega je uhićen, te je nad njim provedena kriminalistička obrada. Protiv osumnjičenog će redovnim putem biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.

B.S.
Foto: Marko Prpić, Večernji list

Pročitajte više