Merkel najavila posljedice za azilante koji su počinili zločine, predlaže i strože zakone

Foto: Hina

NJEMAČKA kancelarka Angela Merkel predlaže uvođenje strožih zakona kako bi se olakšala deportacija tražitelja azila koji su počinili zločine, javlja BBC News.

Napadi na žene tijekom novogodišnje noći u Koelnu, koje su navodno izveli muškarci iz arapskih zemalja i Sjeverne Afrike, doveli su pitanje njemačku politiku otvorenih vrata prema migrantima.

"Kad se dogode zločini, a počinitelji se stave iznad zakona, mora biti posljedica. To što se dogodilo u novogodišnjoj noći su odvratna kriminalna djela koja iziskuju odgovarajuće odgovore“, rekla je njemačka kancelarka i predsjednica CDU-a Angela Merkel nakon dvodnevnog sastanka vrhovništva stranke u Mainzu.

Vrh CDU-a zbog „pojačane zabrinutosti među građanima“ uz strože zakone traži i smanjenje broja izbjeglica.

Prema trenutnim njemačkim zakonima, tražitelji azila deportiraju se samo ako su osuđeni na najmanje tri godine zatvora te njihovi životi nisu ugroženi u zemlji iz koje dolaze.

Prijedlog koji će trebati odobriti parlament iznesen je nakon novogodišnjih napada koji su izazvali oštre reakcije diljem Njemačke.

Žrtve nasilja opisuju kaos tijekom mnogobrojnih seksualnih napada i pljački te tvrde kako policija nije valjano reagirala.

Zbog seksualnog nasilja u Njemačkoj se istražuje 21 osoba.
 

Pročitajte više