Mesić: Haaški liječnici potvrdili nalaze hrvatskih, Bobetko će vjerojatno biti zadovoljan

"HAAŠKI liječnici potvrdili su nalaz hrvatskih liječnika o zdravstvenom stanju generala Janka Bobetka i s time je vjerojatno i on sam zadovoljan", izjavio je predsjednik Republike Stjepan Mesić prigodom današnjeg svečanog otvaranja prodajno izložbenog centra tvrtke "Feroterm" u Svetoj Nedjelji.

Odgovarajući na novinarski upit predsjednik Mesić je potvrdio da ima poziv za službeni posjet Mostaru i na sastanak multilaterale u Tirani te da ima poziv belgijskog kralja za posjet Bruxellesu, a da ga očekuju i posjeti Parizu i Libiji.

´Nakon toga ću vjerojatno stići i do Mostara´, rekao je predsjednik Mesić, dodavši da će ondje razgovarati o tome kako omogućiti hrvatskom gospodarstvu da bude što prisutnije u BiH. Razgovarat će se i o otvaranju novih radnih mjesta te o tome da se ´njihove mogućnosti spoje s našima i da od toga imamo obostranu korist´, naglasio je.

´Moramo se okrenuti rješavanju današnjih problema, ne možemo živjeti u povijesti´, izjavio je predsjednik Mesić.

Napomenuo da je tijekom rata bio u Hercegovini nakon posjeta Sarajevu.

´Moja ujna živi i ujak mi je živio na Širokom Brijegu, imam puno divnih prijatelja ondje i nema razloga da ih ne posjetim, a i moja su djeca krštena na Širokom Brijegu´, rekao je Mesić.

Pročitajte više