Mesić i Rončević o pokušaju Letičine presice u Lori

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić rekao je danas, komentirajući pokušaj predsjedničkog kandidata HSP-a Slavena Letice da u ratnoj luci Lori održi konferenciju za novinare, da politici u vojsci nema mjesta.

Nakon obraćanja polaznicima Dočasničke škole u Jastrebarskom predsjednik Mesić je na novinarski upit podsjetio da su počele pripreme za kampanju za predsjedničke izbore te da se javlja dosta ljudi, no i da za sada nitko od njih nije kandidat.

Kandidat će postati onaj tko skupi 10 tisuća potpisa i dobije verifikaciju Izborne komisije, ali niti onda kandidati ne mogu ulaziti u vojsku. Hrvatska vojska je depolitizirana, a sve potrebne informacije zastupnici mogu dobiti u MORH-u i u tome nitko neće biti prikraćen, rekao je Mesić.

Ministar obrane Berislav Rončević potvrdio je da je admiralu Kardumu odobrio da sa Slavenom Leticom razgovara kao sa saborskim zastupnikom. No, istaknuo je, kada se to pokušalo pretvoriti u konferenciju za novinare jedne političke stranke, to apsolutno nije dopušteno i admiral je pravilno postupio u konzultaciji sa mnom, rekao je Rončević

Dodao je da je na prošloj sjednici Hrvatskog sabora nekoliko zastupnika iznosilo netočne podatke o stanju u Oružanim snagama. Ne rekavši o kojim je zastupnicima riječ, ministar je istaknuo da oni imaju pravo izreći svoje stajalište, ali da se pritom ne smiju koristiti netočnom argumentacijom.

Pročitajte više