Mesić i Sanader ovih dana donose odluku o Kosovu

NISU odbacili mogućnost da će Hrvatska, kao što se nagađa, Kosovo priznati u srijedu, nego su najavili da će se sastati uskoro i razgovarati o tome.
"Ovih dana smo bili na službenim putovanjima te ćemo se naći i razgovarati o priznanju Kosova, a ta tema tiče se državnih interesa. Mi ćemo donijeti odluku kada procijenimo da je ona za Hrvatsku važna", kazao je predsjednik Stjepan Mesić, stajući rame uz rame sa premijerom Ivom Sanaderom nakon okupljanja poduzetnika u Westinu.
 
S obzirom da je Sanader najavio da će do kraja prošlog tjedna objaviti što to on točno predlaže Talijanima i Slovencima po pitanju ZERP-a, a to još nije učinio, o namjerama je progovorio u obliku odgovora na novinarsko pitanje.

"Naš prijedlog je da se Talijanima dozvoli loviti, ali uz poštivanje hrvatskih pravila koja vrijede o ZERP-u, uz kompenzaciju koja može doći iz Europske komisije. Sloveniji je bio prijedlog da se još jednom zajedničkom izjavom, bilo Vlade, Sabora ili dogovorom između dviju zemalja potvrdi da ZERP ne znači prejudiciranje granica", kazao je Sanader.

A.B.
Foto: L.T.

Pročitajte više