Mesić: Kampanja Jadranke Kosor stoji najmanje 20 milijuna kuna

PREDSJEDNIČKI kandidat Stjepan Mesić izjavio je večeras u Vinkovcima da vjeruje kako će na izborima pobijediti u prvom krugu jer od birača "očekuje da će se na izborima postaviti racionalno i njemu dati povjerenje da još pet godina bude na čelu države".

U druženju s Vinkovčanima u hotelu "Slavoniji" Mesić je rekao da to očekuje jer je "provodio Ustav i zakone i nikada nije kalkulirao kad je donosio političke odluke".

Govoreći o hrvatskom približavanju EU, ocijenio je vrlo bitnim tko će u ime Hrvatske pregovarati s EU-om. "Nakon što su se odrekli Žužula, sada je prijedlog da pregovarački tim bude sastavljen od stručnih ljudi", izjavio je i dodao kako Hrvatska mora odabrati "takav pregovarački tim koji će znati prihvatiti od Europe ono što je korisno, a s druge strane zaštititi hrvatske interese".

Mesić je glede pitanja pobačaja rekao kako "razumije Crkvu kad se zauzima za zabranu pobačaja", ali pitanje je, kako je rekao, "tko preuzima rizik za žene koje će u slučaju zabrane pobačaj obaviti ilegalno. "Moramo dati ženi pravo da izabere što je za nju najbolje", poručio je.

Predsjednički kandidat Mesić obećao je da će u svojem uredu zaposliti jednu invalidnu osobu.

Govoreći o financiranju kampanje, izjavio je da "ne vjeruje tvrdnjama Jadranke Kosor da je u predizbornoj kampanji potrošila 3,3 milijuna kuna". "Do sada sam za kampanju potrošio 2,7 milijuna kuna, a s obzirom na to da spomenuta gospođa iskače iz svakih novina i smiješi se sa svakog jumbo-plakata, vjerujem kako njezina predizborna kampanja stoji najmanje 20-ak milijuna kuna", tvrdi Mesić.

Vukovarskoj obitelji Mažar Mesić je uručio 9000 kuna pomoći za kupnju lijekova za njihovu teško bolesnu kćer.

Iz Vinkovaca predsjednički kandidat Mesić otputovao je u Županju.

Pročitajte više