Mesić: Mandatara vlade objavit ću u četvrtak

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić najavio je danas, odgovarajući na pitanja novinara koji prate njegov posjet Splitu, da će mandatara Vlade objaviti u četvrtak i da će to biti najvjerojatnije Ivo Sanader, predsjednik HDZ-a.

 Na novinarski upit kako komentira stajalište veleposlanika u Hrvatskoj da HSP nije podoban za Vladu, Mesić je rekao kako je protiv toga da se sa strane, tj. izvan granice Republike Hrvatske, utječe na sastavljanje Vlade.

"HSP jest promijenio retoriku, ali je ostao njegov imidž", dodao je Mesić.

Predsjednik je također ustvrdio kako Hrvatskoj treba nekoliko izbornih ciklusa da bi se došlo do prave demokracije te kako je moguće očekivati da će i sada biti prelazaka iz stranke u stranku. "Uvijek se bježi u šator pobjednika", kazao je Predsjednik.

Odgovarajući na pitanja o izbornom zakonu, rekao je da će po njegovom mišljenju najbolji biti onaj kad se bude biralo po imenu i prezimenu, neovisno o stranačkoj pripadnosti, jer će onda izabranika pomno pratiti njegovo izborno tijelo. Po Mesićevu mišljenju izborni se zakon jednog dana mora mijenjati u tom smjeru.

Pročitajte više