Mesić neće ići na pokop generala Bobetka

ZA DANAŠNJEG boravka u Međimurskoj županiji, koja slavi 10. obljetnicu osnutka, predsjednik RH Stjepan Mesić u Prelogu je rekao da zbog unaprijed dogovorenih protokolarnih obveza neće ići na pogreb generala Janka Bobetka.

Moj ured i ja osobno poslat ćemo vijenac u čast generalu Bobetku jer cijenim njegovo djelo i doprinos osnutku samostalne Hrvatske, rekao je predsjednik Mesić uoči humanitarne nogometne utakmice u Prelogu. Prihod od prodaje ulaznica namijenjen je kupnji računala za slijepu učenicu Martinu Belić iz Preloga.

Zatim su u Čakovcu svečanom akademijom, održanom u Centru za kulturu, večeras završeni Dani Međimurske županije koji se obilježavaju na dan pogubljenja bana Petra Zrinskog i kneza Frana Krste Frankopana 1671. godine u Bečkom Novom Mjestu.

Predsjednik Stjepan Mesić u prigodnom je govoru pohvalio nastojanja Međimurske županije u povezivanju s europskim regijama.

Međimurski župan Branko Levačić ocijenio je da je najveći uspjeh svih građana Međimurja i aktualne politike u toj županiji da se nisu složili s prijedlogom izgradnje niza hidroelektrana na rijeci Muri i središnjeg odlagališta smeća za područje sjeverozapadne Hrvatske.

"Moramo pripremiti Međimurje kao regiju za ulazak u EU pri čemu posebnu pozornost treba pridati položaju poljoprivrede i gospodarstva na području Međimurske županije zbog njihove najveće osjetljivosti pri ulasku Hrvatske u europske asocijacije", naglasio je međimurski župan Branko Levačić.

Župan je također rekao kako se nada da će zajednički program Vlade RH i Međimurske županije u rješavanju pitanja romske populacije donijeti dobro svim Međimurcima.


Pročitajte više