Mesić: Neću na čelo "Liberalne konfederacije"

PREDSJEDNIK Stjepan Mesić danas je u Varaždinu opovrgnuo da će se nakon svog predsjedničkog mandata staviti na čelo stranaka okupljenih pod radnim nazivom "Liberalna konfederacija", a u koju bi trebale ući HNS, HSLS i IDS.

"Već sam više puta rekao da ću poslije drugog mandata biti doživotni bivši predsjednik. Ne znam tko širi dezinformacije o tome da ću voditi treći blok", kazao je predsjednik Mesić te dodao kako bi se novinari trebali pozabaviti istraživanjem tko i zašto širi takve informacije.

"Riječ je o podmetanju"

"Riječ je o podmetanju!", naglasio je ranije danas na konferenciji za novinare predsjednički kandidat IDS-a Damir Kajin koji se samo pridružio velikoj grupi ljudi koja je opovrgnula pisanje Jutarnjeg lista o stvaranju trećeg bloka, odnosno konfederaciji liberala na čijem bi čelu trebao biti još uvijek aktualni hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

Prema konstrukciji Jutarnjeg, a o čemu Kajin ne zna ništa, u liberalnom savezu bili bi HSLS, IDS, HNS, a jedan od inicijatora upravo Kajin.

"Nakon završetka mandata Mesić treba ostati faktor stabilnosti u Hrvatskoj"

"Predsjednik Mesić se ne bi trebao svrstavati na niti jednu stranu, već bi i nakon umirovljenja trebao ostati faktor stabilnosti u Hrvatskoj, što je uostalom i bio u posljednjih devet godina", rekao je Kajin naglasivši da ne vidi Hrvatsku kao Rusiju gdje predsjednik postane premijer, a premijer predsjednik.

"U Hrvatskoj trenutno vidim dvije alternative i to skupinu iz Kastva te hrvatske tajkune iz čega je vidljivo da je kastavska skupina bolje rješenje", rekao je danas novinarima Kajin dodajući da nema ničeg goreg od tajkunske demokracije.

Pročitajte više