Mesić: Nije dobro da Sanader izvrće moje izjave

PREDSJEDNIČKI kandidat Stjepan Mesić izjavio je danas u Dugom Selu, koje je posjetio u sklopu svoje izborne kampanje, kako nije dobro da se premijer Ivo Sanader uključuje u predizbornu kampanju tako što izvrće njegovu izjavu.

Osvrčući se na jučerašnju Sanaderovu izjavu da HDZ njemu (Mesiću) neće dopustiti da im jaše za vratom, Mesić je na predizbornom druženju s građanima kazao kako nije rekao da će Vladi jahati, već puhati za vratom, i to ne samo aktualnoj, već svakoj, sve dok ne izvrši svoja obećanja.

"Žao mi je što se Sanader na ovaj način uključio u kampanju, to me iznenađuje jer moje izjave nisu nikoga vrijeđale. Imam pravo na svoje stavove i te stavove branim, ali nije dobro da premijer na ovaj način pokušava izvrtati moje izjave", dodao je.

"Premijer se ne treba ljutiti ako sam rekao da strategija razvoja mora biti završena do kraja 2004., a sada smo u 2005. kada počinju pregovori s EU, i morali bi imati završenu gospodarsku strategiju koja bi olakšala pregovore našem pregovaračkom timu", rekao je Mesić.

Osvrnuo se i na izjavu ministra obrane Berislava Rončevića koji je jučer odbacio njegove (Mesićeve) sumnje o nezakonitostima u vezi s neposrednom pogodbom pri kupnji 35 milijuna kuna vrijednih kamiona za Hrvatsku vojsku, rekavši da je "Mesić očito dobio polovičnu informaciju iz Glavnog stožera".

"Ministar obrane Rončević na ovaj način ne može sa mnom voditi raspravu jer me nije informirao Glavni stožer, i njegove prijetnje zato ne dolaze u obzir. Ovdje kada se neosporno krši zakon, ne može ministar obrane na ovaj način sa mnom raspravljati", kazao je Mesić.

Dodao je kako je svoje sumnje iznio zbog zakonske obveze da se, doseže li kupljena roba vrijednost veću od milijun eura, obvezno ugovara tzv. offset aranžman, odnosno da se dijelovi za tu opremu proizvode u Hrvatskoj.

Pročitajte više