Mesić: Očekivanje da Srbija nastavi s proeuropskim usmjerenjem

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić izrazio je nadu, u izjavi agenciji Beta, da će Srbija i nakon nedjeljnih izvanrednih parlamentarnih izbora nastaviti s proeuropskim usmjerenjem.

"Ne bih želio ulaziti u nagađanja kojim će putem ići Srbija, ali se nadam da će ona imati europsko usmjerenje, da će iz ovih izbora svi izvući pouke. Srbija s Hrvatskom i ostalim zemljama s kojima se graniči mora surađivati, jer je to pitanje gospodarstva Srbije, ali i pitanje gospodarstava država koje ju okružuju", kazao je hrvatski predsjednik agenciji Beta.

Granice između dvije države, kazao je predsjednik Mesić, ostaju ovakve kakve jesu, u tome nema promjena, usprkos tome što je tijekom predizborne kampanje bilo nekih poruka koje odudaraju od europskih standarda.

"Ja se ipak nadam da će Srbija nastaviti svoj put prema Europi, čime će postati i poželjna članica Europske unije", kazao je predsjednik Mesić. Na pitanje hoće li ovakvi izborni rezultati u Srbiji utjecati na buduću suradnju Hrvatske i Srbije i Crne Gore, hrvatski je predsjednik rekao da suradnja ovisi o tome kakva će vlada biti sastavljena u Srbiji i kakvu će politiku voditi novi parlament.

"Vjerujem da će proeuropske demokratske snage u Srbiji formirati vladu i da ćemo nastaviti suradnju", zaključio je na kraju izjave agenciji Beta hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

(Hina) ttag sb

Pročitajte više