Mesić otkrio zašto je putovao u Sjevernu Koreju: Čemu senzacija? Hrvatsku to nije koštalo ni eura

Foto: FAH

NAKON što su se u medijima pojavile informacije o tome da je bivši predsjednik Stjepan Mesić boravio u Sjevernoj Koreji, oglasio se njegov ured, koji je potvrdio tu informaciju.

Kažu da se radilo o kratkom putu u privatnom aranžmanu te su začuđeni zašto je sada došlo do tolikog interesa javnosti o tom putu u kojem, kako kažu, nema ništa tajno.

"Objavljivati stoga bombastično na početku godine 2016. informaciju o tom njegovom boravku, ili ga 'otkrivati', dug je senzacionalizmu koji na žalost preplavljuje medijsku scenu i potpuno je neprimjereno i promašeno, ali istodobno i vrlo jasno na tragu upornih nastojanja da se bivšeg Predsjednika diskreditira zbog političkih stanovišta koja dosljedno zastupa. Njegov boravak državu Hrvatsku nije stajao ni jednog, jedinoga Eura", navodi Ured bivšeg predsjednika za N1.

Objašnjavaju i zašto javnost nije znala za taj put.

"Upravo zbog potpuno privatnog karaktera boravka, javnost o tome posjetu nije bila obaviještena, za razliku od prigoda u kojima bivši Predsjednik putuje na poziv u strane zemlje, sastaje se s njihovim dužnosnicima, ili istupa na međunarodnim skupovima, a o čemu se svi relevantni podaci mogu naći na web stranici Ureda bivšeg Predsjednika", navode u odgovoru.
 

Pročitajte više