Mesić poništio odluku o Čačijinu umirovljenju

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić danas je poništio odluku s konca prošle godine kojom je uz prestanak djelatne vojne službe umirovio Stipu Čačiju, nedavno razriješenog pomoćnika ministra unutarnjih poslova.

Današnja Predsjednikova odluka o poništavanju odluke od 31. prosinca prošle godine stupila je na snagu danas, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

U toj odluci stoji da je Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga odluku donio u kontekstu inicijative za propisivanje dodatnih kriterija o prestanku djelatne vojne službe s pravom na starosnu mirovinu.

Vlada je prije šest dana razriješila Stipu Čačiju dužnosti pomoćnika ministra unutarnjih poslova, a povod tomu bile su optužbe da Čačija unatoč sudskoj odluci ne priznaje i ne plaća alimentaciju za svoga 18-godišnjeg izvanbračnog sina.

Nakon što su mediji objavili izjavu Sinjanke Sanje Andrijević, koja je Čačiju optužila da 18 godina nije plaćao alimentaciju za njihova sina, Čačija je 25. siječnja stavio mandat na raspolaganje, a dan kasnije premijer Sanader je najavio da će na idućoj Vladinoj sjednici predložiti njegovo razrješenje.

Prije skandala o Čačijinu sinu, optužbe na njegov račun izricali su i bivša ministrica obrane Željka Antunović te Nezavisni sindikat policije.

Bivša ministrica u medijima je govorila da je protiv Čačije u MORH-u pokrenut stegovni postupak jer, kao djelatni pripadnik HV-a, nije dolazio na posao, a istovremeno je u izbornoj kampanji bio šef osiguranja predsjednika HDZ-a Ive Sanadera. Predsjednik Mesić potom je najavio da bi odluka o Čačijinu umirovljenju mogla biti povučena ako se u stegovnom postupku utvrdi osnovanost tih optužbi.

Predsjednik Nezavisnog sindikata policije Nikola Domjanović je u medijima optužio Čačiju za niz zlouporaba i umiješanost u kriminal.

Pročitajte više