Mesić: porast BDP-a i niska inflacija uspjesi, nezaposlenost neuspjeh 2003.

Gledano statistički, porast bruto domaćeg proizvoda od 5,2 posto i niska inflacija uspjesi su koji su obilježili ovu godinu, ocijenio je predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić za obilaska Naftnog polja "Ivanić" i pogona za podzemno skladištenja plina "Okoli" blizu Popovače. Neuspjeh u smanjenju nezaposlenosti jest ono s čime je predsjednik Mesić najnezadovoljniji. L

Porast BDP-a i niska inflacija jesu uspjesi, no svi od toga nemaju koristi, rekao je predsjednik Mesić i dodao: "Onaj tko ima malu mirovinu ili plaću ne osjeti te statističke podatke."

U političkom smislu, istaknuo je, možemo biti zadovoljni jer smo najvećim dijelom uspjeli harmonizirati naše zakonodavstvo, opravdali nastojanja da što prije uđemo u Europsku uniju i poslali našu kandidaturu za ulazak u Uniju.

Predsjednik je rekao kako vjeruje da taj strateški cilj možemo ostvariti do godine 2007.

Upitan s čime je najviše nezadovoljan u ovoj godini, predsjednik Mesić je odgovorio kako je to velik broj nezaposlenih. "Mislim da tu nismo iskoristili sve šanse. Prije svega, trebali smo otvarati više slobodnih poslovnih zona, gdje se moglo očekivati nekoliko desetaka tisuća zaposlenih", rekao je. "Nismo dovoljno učinili u otvaranju novih radnih mjesta, i to je sada zadatak nove vlade", zaključio je predsjednik Mesić.

(Hina) duk mć

Pročitajte više