Mesić postrojio istarske partizane: Borci NOB-a i Domovinskog rata moraju imati ista prava

BIVŠI hrvatski predsjednik Stjepan Mesić danas se na brdu Rušnjak kraj Baderne na Poreštini družio sa 500-tinjak antifašista koji su obilježili godišnjicu odlaska njihovih mještana u partizane.

Mesić je tom prilikom kazao da je posebno zadovoljan zato što su se na svečanosti pojavili i borci NOB-a te borci iz Domovinskog rata. Dodao je kako se uvijek zalagao da tim dvjema "boračkim" skupinama prava budu jednaka.

Istina u vezi počinjenih zločina

"Ja jesam za suradnju s onima koji su nam bili neprijatelji, ali zagovaram da i oni i mi priznamo sve što nije bilo u redu i greške koje su počinjene", kazao je Mesić te dodao kako naša politika mora biti jasna te ne smije ostavljati prostora za interpretacije koje stvaraju dileme. Zauzeo se da se treba držati istine i u odnosu na prošlost, ali i u odnosu na počinjene zločine.

Borci su posebno pljeskali na svako spominjanje Tita, a zapjevali su i "Marjane, Marjane" te za Mesića "Draga nam je zemlja". Proslavu su organizirali Savez antifašističkih boraca i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Pročitajte više