Mesić primio gl. tajnika Europske konferencije sindikata i čelništvo SSSH

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić primio je glavnog tajnika Europske konferencije sindikata (EKS) Johna Monksa i čelništvo Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

SSSH je nedavno primljen u punopravno članstvo Europske konferencije sindikata čime je omogućeno da se u Europskoj uniji čuje i glas hrvatskih radnika, naglasili su u izaslanstvu. Inače, u Europskoj konferenciji sindikata okupljeno je 80 nacionalnih sindikalnih središnjica iz 36 zemalja, a ukupno ima 60 milijuna članova, EKS sudjeluje u konzultacijama između europskih vlasti i socijalnih partnera u području zapošljavanja, socijalne i makroekonomske politike te u radu europskog gospodarsko-socijalnog vijeća.

Predsjednik Mesić je pozdravio pristupanje SSSH Europskoj konferenciji sindikata, te je naglasio važnost udruživanja radnika u vremenu globalizacije i udruživanja kapitala. Također je pozdravio mogućnost sudjelovanja sindikata prilikom pregovora Hrvatske s EU, stoji u priopćenju.

Uz Johna Monksa su bili Tom Jenkins, viši savjetnik EKS-a, Joel Decaillon, konfederalni tajnik EKS-a, Vesna Dejanović, predsjednica SSSH-a, Ana Knežević potpredsjednica SSSH-a i Evelin Toth Mucciacciaro, voditeljica sektora za Međunarodne odnose, navodi se u priopćenju.

Pročitajte više