Mesić primio južnokorejskog veleposlanika

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić primio je u utorak posjet Suh Daewona, veleposlanika Republike Koreje u Republici Hrvatskoj u povodu obilježavanja 10. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa dviju država.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo dosadašnjim razvojem odnosa između dviju zemalja. Korejski je veleposlanik rekao kako bi službeni posjet predsjednika Mesića Republici Koreji dao novi zamah unapređivanju tih odnosa, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednika.

Veleposlanik Suh Dae-won koji je akreditiran, osim u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini, zanimao se za pojedinosti o jučerašnjem sastanku predsjednika Mesića s članovima novoizabranog predsjednika BiH. Izrazio je potporu svoje zemlje svim naporima usmjerenim na jačanje stabilnosti u regiji.

U nastavku razgovora, bilo je riječi o odnosima dviju korejskih država i perspektivi njihova mirnog ujedinjavanja.

Veleposlanik Suh Dae-won je naglasio kako je to dugoročni krajnji cilj njegove zemlje, dodajući kako je bitno da se taj cilj ostvaruje isključivo miroljubivim putem. On je također informirao predsjednika Mesića o trenutnom stanju odnosa dviju Koreja, osobito što se tiče provedbe politike spajanja razdvojenih obitelji.

Pročitajte više