Mesić primio vjerodajnice malezijskog, japanskog, poljskog veleposlanika

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je u utorak vjerodajnice malezijskog, japanskog i poljskog veleposlanika u Hrvatskoj, Dato Azmana bin Mohda Nazira, Kanama Ikeda i Kazimierza Kopyra, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

Istaknuvši kako Hrvatska i Malezija imaju dobre bilateralne odnose, malezijski veleposlanik je rekao, kako postoje veliki potencijali za proširenje suradnje na području gospodarstva, kulture i obrazovanja.

Japanski veleposlanik je naglasio kako Hrvatska ostvaruje stalni napredak na putu prema europskim integracijama, kako kroz proces reformi tako i kroz doprinos miru i stabilnosti regije, na čemu ima i podršku Japana.

Poljski veleposlanik je istaknuo kako su obje zemlje odlučne u svojim nastojanjima da postanu punopravne članice Europske unije, dodavši kako Poljska podržava želju Hrvatske da postane i članica NATO-a.

Predsjednik Mesić se složio kako i Hrvatska i Poljska imaju zajedničke strateške ciljeve, a Poljska, s obzirom da je već gotovo prešla taj put, svojim iskustvom može pomoći našoj zemlji.

Svečanosti predaja vjerodajnica uz predsjednika Mesiča, bili su zamjenik ministra vanjskih poslova dr. Ivan Šimunović, tajnik Ureda predsjednika Željko Bagić i pomoćnik savjetnika Predsjednika za vanjsku politiku Tomislav Car.

Pročitajte više