Mesić, Sanader i Bebić u Okučanima odali počast palim braniteljima

STJEPAN MESIĆ, Ivo Sanader i Luka Bebić jutros su položili vijence i zapalili svijeće kod Središnjeg križa u Spomen-parku hrvatskim vitezovima u Okučanima čime se obilježava 13. obljetnica akcije "Bljesak".

Predsjednik Mesić ovom je prigodom poručio kako su "Bljeskom" stvoreni uvjeti za pripremu akcije "Oluja" čime su oslobođeni svi okupirani teritoriji u Hrvatskoj. Mesić je zahvalio svima koji su pridonijeli ratnim pobjedama koje su dovele do oslobađanja Hrvatske.

Ivo Sanader istaknuo je kako danas ne bismo bili ovdje da nije bilo hrvatskih branitelja koji su bili spremni dati život za domovinu.

"Zahvaljujući iskustvu koje smo stekli u poslijeratnoj obnovi Hrvatska je danas članica Vijeća sigurnosti i kao takva mora dati svoj doprinos miru i stabilnosti u svijetu, što naši vojnici na UN-ovim misijama i čine", kazao je Sanader.

Predsjednik Sabora Luka Bebić kazao je kako je "akcija 'Bljesak' svojom svjetlošću obasjala cijelu Hrvatsku". Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća počast palim braniteljima su iskazali i izaslanstva Oružanih snaga Republike Hrvatske, Ravnateljstva policije, županijski i općinski dužnosnici, te obitelji stradalih.

J.C.
Foto: Index

Pročitajte više