Mesić: Sigurnost u Hrvatskoj je zabrinjavajuća

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je danas kako je sigurnosna situacija u Hrvatskoj "već postala zabrinjavajuća".

"Može se dogoditi jedna, dvije pljačke, može se dogoditi i koje ubojstvo pa da ostane neutvrđeno tko je počinitelj, ali ovo je već prevršilo svaku mjeru." - rekao je Stjepan Mesić odgovarajući na novinarsko pitanje mogu li se građani u Hrvatskoj osjećati sigurno s obzirom na sve više pljački.

"Već bi i Ministarstvo, ali i Sabor morali reagirati." - dodao je predsjednik Mesić novinarima u hotelu Westin, a prenosi Hina.

U Hrvatskoj se u prvih devet mjeseci dogodilo oko tisuću kaznenih djela razbojništva, a tri pljačke koje su se dogodile u Zagrebu pokazuju kako pljačkaše ne sprečavaju niti mjere ministra Kirina nakon kojih je policija bolje naoružana.

Među neriješenim kriminlanim djelima su dvostruko ubojstvo i pljačka poslovnice FINA-e, pljačka poslovnice Zagrebačke banke na Drvinju, krađa 26 terenaca BMW X5, zatim više Mercedesa u Jankomiru te pljačka pošte u Basaričekovoj ulici.

Pribroji li se tome i nerazjašnjeno ubojstvo nogometnog menadžera Dine Pokrovca, te posljednja izvješća o pljačkama tri kladionice u manje od sat vremena očito je da je predsjednik Mesić u pravu kada kaže da je situacija prešla svaku mjeru.

Pročitajte više