Mesić: Stanje u Hrvatskoj vojsci uopće nije loše

STANJE u Hrvatskoj vojsci uopće nije loše, po standardima NATO-a izvršen je preustroj i potpuno sam zadovoljan stanjem u HV-u, rekao je predsjednik RH Stjepan Mesić danas u Zadru komentirajući, na novinarski upit, izvješće ministra obrane Berislava Rončevića.

Ministar Rončević ocijenio je u izvješću Hrvatskom saboru kako se opremanje Oružanih snaga "odvija dinamikom koja ne osigurava njihovu odgovarajuću i pravovremenu modernizaciju". Opremljenost OS neodgovoarajuća je, sredstva i oprema su zastarjeli i, u većini slučajeva, nekompatibilni NATO-ovim standardima i zahtjevima interoperabilnosti, stoji u ministrovu izvješću.

Predsjednik je danas u Zadru izjavio da " kada je riječ o opremi i naoružanju HV-a, Hrvatska ima vojsku koja je sposobna braniti hrvatski teritorijalni integritet".

Jasno, imamo opremu i oružje koje smo naslijedili iz Domovinskog rata, nemamo sofisticirano oružje, ali oprema ovisi o tome koliko imamo sredstava. Niti ja, niti Glavni stožer ne odlučujemo o tome što se treba kupiti za potrebe Hrvatske vojske, nego o tome odlučuju Vlada i Sabor, rekao je Mesić.

Pročitajte više