Mesić sudjelovao u akciji protiv alkoholizma

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić sudjelovao je danas u akciji "Zajedno u borbi protiv ovisnosti" u povodu početka Mjeseca borbe protiv alkoholizma, koji se obilježava od 15. studenoga do 15. prosinca.

Mesić se priključio promotivnoj vožnji središtem grada tzv. "Trijeznim tramvajem". Na Trgu bana Jelačića Predsjednik je građanima dijelio cvijeće i prigodne letke s upozorenjima na štetno djelovanje duhana, alkohola i opojnih droga na ljudski organizam.

Akciju su organizirali zagrebački gradski Ured za zdravstvo, rad i socijalnu politiku i Zajednica klubova liječenih alkoholičara Grada Zagreba.

"Mjesec borbe protiv alkoholizma prilika je da se upozori na štetnost konzumiranja alkohola i poradi na prevenciji", rekao je Darko Breitenfeld, predsjednik Zajednice klubova liječenih alkoholičara.

Istaknuo je potrebu što hitnijeg donošenja Zakona o alkoholu, ocijenivši neprihvatljivim da se vino tretira kao prehrambeni proizvod.

Predsjednik Ureda za zdravstvo, rad i socijalnu politiku Zvonimir Šostar najavio je središnji događaj u Mjesecu borbe protiv alkoholizma za 13. prosinca, kada će učenici 6.,7. i 8. razreda u kvizu pokazati znanje o štetnosti duhana, alkohola i marihuane.

Pročitajte više