Predsjednik Mesić primio izaslanstvo "National Geographica Hrvatska"

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je izaslanstvo "National Geographica Hrvatske", priopćeno je večeras iz Ureda Predsjednika.

Izaslanstvo je upoznalo predsjednika Mesića s časopisom "National Georgraphic", koji je osnovan 1888. godine kao glasilo National Geographic Societyja, najveće neprofitne udruge za promicanje i širenje zemljopisnih znanja u svijetu, a koji je do danas stekao više od 40 milijuna čitatelja na svim kontinentima.

Uz zahvalu na pokroviteljstvu nad projektom "National Geographie Hrvatske", izaslanstvo je naglasilo kako će to biti 25. jubilarno neameričko izdanje toga slavnog časopisa, koje će uz obrazovnu ulogu, biti i značajan promotor Hrvatske u svijetu.

Razgovaralo se i o ulozi koju "National Geographic" ima kao najbolji popularizator i širitelj znanosti i znanja na svijetu, te zaštite i skrbi za prirodu.

Složili su se, također, kako će njegova inačica na hrvatskom jeziku u velikoj mjeri poduprijeti takve aktivnosti na ovim prostorima, posebno među mladima, pri čemu će uvelike pridonijeti i promidžbi hrvatskih prirodnih ljepota, znanosti, kulture, povijesti i turizma, ističe se u priopćenju.

U izaslanstvu su bili glavni urednik hrvatskog izdanja časopisa "National Geographic" Hrvoje Prćić, izvršni potpredsjednik Društva "National Geographic" Terry Adamson, glavni urednik časopisa Don Belt, glavna direktorica "Sanoma Magazines International" Els Loesberg i direktor Odjela "Sanoma Magazines" u Zagrebu Peter Van Kol.

Uz predsjednika Mesića bio je savjetnik Predsjednika za znanost i obrazovanje dr. Esad Prohić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara