Mesić u obilasku autoceste od sv. Roka do Zadra II.

PREDSJEDNIK Stjepan Mesić danas je obišao dionicu autoceste u gradnji između čvorišta Gornje Ploče kod Lovinca u Lici do čvorišta Zadra II. kod Zemunika.

Dionica je duga 58 kilometara i svi se radovi izvode po predviđenu planu, a svršetak je predviđen za 30. lipnja ove godine.

Predsjednik Mesić se provezao kroza sve probijene tunele na toj dionici: "Sv. Rok", "Čelinku", "Bristovac" i "Ledenik". Ministar graditeljstva, obnove i javnih radova Radimir Čačić, direktor Hrvatskih autocesta Stanko Kovač i predstavnici varaždinskih "Cesta" i splitskog "Konstruktora" izvijestili su Mesića o radovima, a on je izjavio da je to najveće cestogradilište ne samo u Hrvatskoj nego i u Europi.

To je veličanstven pothvat, istaknuo je Mesić. "Kad do 2010. izgradimo u Hrvatskoj sve autoceste, moći ćemo izvoziti naše znanje i radnu snagu u inozemstvo", izjavio je i dodao da će, kad se izgradi autocesta od Zagreba do Zadra i Splita te nastavi gradnja prema jugu, zapravo biti gotova i dionica Jadransko-jonske autoceste kroz Hrvatsku.

Inače, graditelji na toj dionici rade po planu i očekuje se da će biti i gotova po planu, do kraja lipnja. Nakon tunela "Sv. Rok" probijene su obje cijevi u tunelima "Čelinki" (189 metara), "Bristovcu" (650 metara) i "Ledeniku" (735 metara). Dio te dionice je već asfaltiran, od Masleničkog mosta šest kilometara prema Velebitu, te dionica od Masleničkog mosta do čvorišta Zadra II.

(Hina) ima mć

Pročitajte više