Zadar: Premijer Račan o autocesti Zagreb - Split

POD PREDSJEDANJEM predsjednika Vlade i Povjerenstva za ubrzanu gradnju autoceste Zagreb - Split Ivice Račana danas je u zadarskoj zračnoj luci održana sjednica Povjerenstva na kojoj su razmotreni izvješće o stanju radova na autocesti i prijedlozi za spajanje autoceste sa Splitom

Direktor Hrvatskih autocesta Stanko Kovač izvijestio je premijera i ostale članove Povjerenstva da se radi izvanredno dobro i u tri smjene. ´Zadivljen sam radovima i posve sam zadovoljan stanjem na gradilištu. Nema dvojbe da će autocesta Zagreb - Split biti dovršena u planiranu roku´, rekao je Kovač te dodao da će se radovi pojačati uskoro, kad se poboljša vrijeme.

U nastavku je direktor Hrvatskih autocesta izvijestio da je uspostavljena izvrsna suradnja Hrvatskih autocesta i Hrvatskoga centra za razminiranje. ´Ne samo što je razminirana trasa buduće autoceste od Zadra do Skradina nego i po dvjesto metara s obiju strana autoceste. To je učinjeno na cijeloj trasi od Bosiljeva do Splita´, rekao je Kovač. Po njegovim riječima uklonjene su dvojbe zbog nekih čvorova na autocesti, ponajprije u Zadru i Šibeniku, a pronalaze se rješenja i za prometna čvorišta u Prgometu i Dugopolju kod Splita.

Na sastanku su osim premijera bili i ministri Radimir Čačić, Ronald Žuvanić i Ingrid Antičević-Marinović, zadarski župan Šime Prtenjača, zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta, splitsko-dalmatinski župan i dožupan Branimir Lukšić i Joško Kovač.

Predstavnike Splitsko-dalmatinske županije posebno je zanimalo rješenje spojnih prometnica od Splita prema autocesti. Premijer Račan je rekao kako bi bilo najbolje kad ´bismo već sutra s autocestom mogli biti u Dubrovniku, ali da trebamo biti realni´. Nema više sumnje da će autocesta i od Dugopolja biti nastavljena prema jugu, istaknuo je Račan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnjoj sjednici predsjednik Vlade i Povjerenstva za ubrzanu gradnju autoceste izrijekom je naglasio kako obvezuje Hrvatske ceste da izgrade spojnu prometnicu od zadarske luke Gaženice do čvorišta Zadar II sa svim značajkama brze ceste. Tako je uklonjena dvojba glede autoceste u Zadarskoj županiji, zaključio je Račan.

Predsjednik Nadzornog odbora Hrvatskih cesta Mijo Bezer obrazložio je prijedlog za spoj grada Splita s autocestom. Najbolje je od čvorišta u Prgometu izgraditi brzu cestu do čvora u Planom kod Trogira, gdje bi se križala s kaštelanskom magistralnom cestom, rekao je Bezer.

Na kraju sjednice premijer Račan je rekao kako je vrijednost Povjerenstva što surađuje s gradovima i županijama glede pojedinih dionica.

Ministar Čačić čestitao je graditeljima autocestse, a premijer Račan je obećao da će Povjerenstvo, kad posao bude gotov, voditi računa o nagradama graditeljima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara