Mesić: Uhićenje Vasiljkovića pokazuje da je pravda spora ali dostižna

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić ustvrdio je kako uhićenje Dragana Vasiljkovića, poznatog kao kapetan Dragan dokazuje da je "pravda spora ali dostižna".

"On je dao neke vrlo uvredljive izjave na račun hrvatske države i građana, ali očito da je pravda spora ali dostižna", prokomentirao je Mesić na domjenku u Hrvatskoj odvjetničkoj komori.

"Očito je da se pravda kod njega (Vasiljkovića) malo i požuruje", dodao je Mesić.

Odgovarajući na pitanje o susretu sa srbijanskim poslovnim čovjekom i političarom Bogoljubom Karićem Mesić je kazao da se s Karićem susreo u "jednom restoranu".

"Tamo sam došao na pet, šest minuta, bio je prisutan i gospodin Karić. S njim sam se pozdravio i malo smo popričali o situaciji u našoj regiji. On mi je iznio svoje viđenje onoga što se danas događa u Srbiji. U tom smislu smo se i rastali, a ja sam otišao na neki drugi sastanak", rekao je predsjednik Republike.

Dodao je da je taj susret bio slučajan jer "sat ili dva ranije" o tome nije ništa znao.

Na pitanje može li susret s Karićem zaoštriti odnose sa srbijanskom Vladom, Mesić je rekao da on ima pravo razgovarati i s predstavnicima opozicije, posebno stoga što tijekom kraćeg razgovora nisu donošene nikakve odluke.

Predsjednik danas nije želio govoriti o zahtjevu haškog Tužiteljstva za spajanjem sudskih postupaka protiv generala Ivana Čermaka i Mladena Markača s onim protiv generala Ante Gotovine, rekavši da ne komentira postupke koji su u tijeku.

Uz predsjednika Mesića redovitom godišnjem domjenku Hrvatske odvjetničke komore prisustvovali su i predsjednik Ustavnog suda Petar Klarić, glavni državni odvjetnik Mladen Bajić te ostali najviši pravosudni dužnosnici.

Pročitajte više