Mesić: Želim da ostvarimo ideale iz ´71. i ´90., ´91. i 2000.

ŽELIM vaš glas da u idućem razdoblju ostvarimo snove i ideale koji su nas pokretali 71. i 90., 91. i 2000., poručio je danas građanima hrvatski predsjednik Stjepan Mesić na početku izborne kampanje za svoj drugi predsjednički mandat.

"Zajedno možemo i moramo naći odgovore na sve izazove kako bi Hrvatska bila svima nama Lijepa naša", rekao je Mesić u ispunjenoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva.

Naglasio je da su predstojeći, kao i predsjednički izbori 2000. dvije etape u životu države, obje u cilju postizanja napretka i stabilnosti Hrvatske, njezinog potvrđivanja kao ravnopravnog partnera u međunarodnoj zajednici, osiguranja boljeg standarda za sve građane.

Mesić je istaknuo da je u mandatu koji je iza njega činio sve kako bi promovirao Hrvatsku i njezine vrijednosti, brinuo se za stabilnost i sigurnost države, budući da su, kazao je, događaji na početku njegova mandata i oni nedavni pokazali nužnost brige za sigurnost i građanske slobode.

"Želim, hoću i mogu biti tumač i odvjetnik vaših tumačenja i stavova na hrvatskoj i međunarodnoj sceni", poručio je građanima u svom izbornom proglasu.

I dalje će se, tvrdi, zauzimati da se mladima, uz obrazovanje i zaposlenje, osigura budućnost u Hrvatskoj, starijima lakši život, poduzetnicima poticajni okoliš za razvoj i konkurentni položaj na europskom tržištu, zaposlenicima radno mjesto i pravična naknada, napredak svih regija, itd.

Posebno je izdvojio branitelje, kojima, kaže, želi omogućiti da Hrvatska postane zemlja kakvu su zamišljali.

"Želim da Hrvatska postane zemlja prosperiteta, da građani žive od svoga rada i znanja", rekao je aktualni predsjednik države.

Skupu su se obratili i neki od čelnika osam stranaka koje podupiru Mesićevu kandidaturu.

Predsjednik SDP-a Ivica Račan istaknuo je Mesićev doprinos izlasku hrvatske iz izolacije, njezinoj afirmaciji u Europi i svijetu, uspostavi pravne države, brojnim reformama, a čelnik HSS-a Zlatko Tomčić istaknuo je da od Mesića i nadalje očekuje jasne stavove prema međunarodnoj zajednici u smislu zaštite nacionalnih interesa.

Temperaturu u dvorani dodatno je podigla pjesma "To je tvoja zemlja" koju je u originalu izveo Vice Vukov, a koja će, čulo se, pratiti Mesića kroz cijelu kampanju.

Pročitajte više