Mesiću uručena donacija za akciju pomoći djeci s invaliditetom

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić sudjelovao je u subotu na međunarodnoj dobrotvornoj gala večeri UNESCO-a u Duesseldorfu, gdje mu je uručena donacija za akciju pomoći djeci s invaliditetom, priopćio je u ponedjeljak Ured predsjednika RH.

Predsjednik Mesić će u srijedu primiti izaslanstvo Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida i organizatore dobrotvorne akcije "Hvala ti moj dobri anđele - vaša pomoć za našu svakodnevnicu", te će tom prilikom uručiti donaciju, u svoti od 15.000 eura, namijenjenu djeci koja su obuhvaćena tom akcijom, kaže se u priopćenju. Dobrotvornom akcijom se prikupljaju sredstva koja će olakšati život 102-ma osobama s invaliditetom.

Dobrotvorne gala večere već dvanaest godina organizira posebna veleposlanica UNESCO-a za program "Children in Need" Ute-Henriette Ohoven. Od 1992. do danas prikupljeno je više od 12 milijuna američkih dolara.

Ove su godine osim predsjednika Mesića sa suprugom, na dobrotvornoj večeri sudjelovali mnogi gosti iz svijeta politike, filma i šoubiznisa, među kojima sir Peter Ustinov, bivši poljski predsjednik Lech Walesa, te bivši indonezijski predsjednik Jusuf Habibie, kaže se u priopćenju.

Pročitajte više