Microsoftu se brzo osvetilo javno likovanje nad Androidovim sigurnosnim propustima

SVE češće kritike korisnika na neke sigurnosne propuste Googleovog Androida pokušao je na prilično nekorektan način iskoristiti Microsoft, koji je pokrenuo natječaj u kojem se nude novi smartphoneovi razočaranim Androidovim korisnicima koji im ispričaju svoju priču, odnosno probleme s Googleovim operativnim sustavom.

Microsoft se iživljavao nad Googleovim problemima

Ben Rudolf, Microsoftov "Windows Phone misionar" na svom je Twitter profilu pozvao sve korisnike koji su ljuti na Androidove "rupe" da s njim podijele svoje priče i zarade novi Windows Phone.

Međutim, ovakav marketinški pristup nije baš naišao na najbolji prijem u javnosti, niti među IT stručnjacima koji naslađivanje tuđim mukama vide kao odraz vlastite slabosti, pogotovo kada za to postoje neprijeporni dokazi.

Tko se drugom ruga...

"Microsoft bi trebao biti pametniji i ne likovati nad trenutnim fokusom javnosti na probleme koje ima Android. Pogotovo nije pametno pljuvanje Androida koristiti kao promociju za Windows Phone 7, jer bi im se to ubrzo moglo obiti o glavu", prozvao je Microsoft zbog licemjerja Graham Cluley, autor Sophos Naked Security bloga.

"Ne zaboravimo, ljudi koji žive u staklenim kućama ne bi trebali bacati kamenje", slikovito je Cluley savjetovao ekipu iz Microsofta.

Karma je zeznuta stvar

I kako to već inače biva kada "karma stupi na snagu", Naked Security je nešto kasnije objavio detaljan izvještaj o velikom sigurnosnom propustu Window Phone 7.5 telefona, otkrivši kako se čitava funkcija slanja poruka može onemogućiti jednostavnim slanjem, odnosno primanjem poruke.

Tvrde kako je dovoljno poslati poruku s određenim kodom na neki Windows Phone telefon, nakon čega će se telefon resetirati, ali neće više moći pokrenuti SMS funkciju.

Pročitajte više