Milan Bandić: Imam podršku Katoličke crkve!

"HRVATSKOJ treba drugačiji predsjednik, odlučan i sposoban, koji neće biti privjesak nijedne stranke i neće biti na daljinski upravljač, hrabar i neovisan koji će moći stajati iza svojih odluka. Hrvatskoj treba motivator i pokretač, čovjek iz naroda za narod...", pojašnjavao je svoje kvalitete Milan Bandić na skupu u splitskom HNK na kojem ga je podržao i gradonačelnik Željko Kerum te njegovi ljudi, glumci Filip Radoš i Vedran Mlikota, borilački as Marko Žaja, ali i Ruža Tomašić ispred novih pravaških snaga.

Bog i Hrvati!

Zapravo sve se vrtjelo oko toga da je uz Bandića crkva, a uz Josipovića nije. I oko one nespretne Josipovićeve izjave da će se Hrvatska zacrvenjeti. "Imamo dva kandidata, jedan je za Boga, a drugi za crvenu Hrvatsku. Traže li neki to ponovno hrvatski egzodus. Nećemo im to dopustiti. Nema predaje i prodaje. Bog i Hrvati!", bila je ostrašćena Tomašićka.

Bandić u džepu ima podršku crkve i s tim  se otvoreno pohvalio.

"Ne odričem se svojih katoličkih korijena. Imam podršku katoličke crkve, župnika, gvardijana, provincijala... Svaki dan stižu mejlovi podrške običnih ljudi, najviše je vjernika. Ovu zemlju je sačuvala vjera, to je naša prošlost, sadašnjost i budućnost. Nema Hrvatske bez Boga! Zajedno ćemo pobijediti i sačuvati nacionalni identitet, kulturu i Domovinu. Kažite ne crvenoj Hrvatskoj Ive Josipovića i Zorana Milanovića, koja nas uvodi u nove podjele na crvene i crne i stavlja u rovove za i protiv. A mi nismo za ponovnu hrvatsku nesreću", kaže Bandić.

Glasnogovornik HBK Zvonimir Ancić je u izjavi za IKA istaknuo: "Hrvatska biskupska konferencija objavila je svoju poruku uoči predsjedničkih izbora u kojoj je pozvala vjernike i sve građane da izađu na izbore i ujedno podsjetila na neka temeljna načela koja vjernicima mogu pomoći u prosudbi kandidata i njihovih programa. Poslije toga, HBK se nije oglašavala. I prema tome, ta poruka uoči izbora je jedino očitovanje HBK o ovim izborima."

Goebelsovski pokušaj uvlačenja Milana Bandića u Sanaderovo okrilje

O HDZ i Sanaderu diplomatski je govorio. "Nikad ne bi napravio što je Sanader napravio. Prvo je otišao onako, a onda neprimjereno vratio. Neka HDZ to raščisti unutar stanke. Premijerka Jadranka Kosor će imati moju punu podršku, ako nastavi reformskim kursom kojim je započela", veli Bandić.

Ostao je kao i Sanader bez stanke. Što sad?

"Rekao sam da se neću kandidirati ako ne mislim pobijediti. Moja jedina stranka je Hrvatska. Ne kanim organizirati bilo kakvu stranku ili se nekome priključivati", kaže Bandić. Tvrdi da nema veze sa Sanaderom.

"To je bio Goebelsovski pokušaj uvlačenja Milana Bandića u Sanaderovo okrilje. Nisam kandidat ni Stjepana Mesića, ni Zorana Milanovića, a još manje Ive Sanadera. Kandidat sam običnog hrvatskog čovjeka. Ja sam Milan Bandić, novi hrvatski predsjednik", sto posto je uvjeren Bandić. 

Ivo Josipović nikada nije ništa konkretno  radio?!

Da Josipović nije spomenuo crvenu Hrvatsku, o čemu bi govorio pred drugi krug izbora?

"Radio bih svoj posao, za razliku od kolege Josipovića ja 10 godina obnašam drugu izvršnu funkciju u državi. Kolega Josipović nikada ništa konkretno nije radio, a ja već 10 godina orem duboku brazdu Zagreba kao europske metropole. To zadovoljstvo kad dođete kod ljudi u Kozari Bok na pitu da otvorite 300 metara ceste ne može se ničim zamijeniti, to će mi kao predsjedniku faliti. A Josipović ni ne zna gdje je Kozari Bok. On tamo samo s taxijem može otići", kaže Bandić.

Riješit će i Čovića jer ga je instalirao Milanović

Neki bi rekli, Holding je na izdisaju, potrošili su se novci, sad Bandić prelazi na državnu razinu.

"Gradska uprava nije trošila, nego investirala i nije prodavala nego kupovala. Imamo 500 milijuna eura kupljenih nekretnina. Imam samo problema s ljudima koji vode Holding, s Ivom Čovićem kojeg je instalirao Milanović, ali i to ćemo riješiti. Sve se riješi", optimističan je Bandić, koji je najavio i sniženje cijena parkinga u Zagrebu za 20 do 25 posto, i to u sklopu antirecesijskih mjera.

Pročitajte više