Milan Bandić opsovao majku zagrebačkoj gradonačelnici

GRADONAČELNICA Zagreba Vlasta Pavić od svog zamjenika Milana Bandića očekuje javnu ispriku nakon "vulgarnog i vrlo primitivnog" ispada na sjednici Gradske skupštine, javlja Jutarnji list.

Bandić je tijekom aktualnog sata vrijeđao Vlastu Pavić jer nije bio zadovoljan njezinim odgovorom na zastupničko pitanje. Do incidenta je došlo u ponedjeljak na sjednici Gradske skupštine, u raspravi o aferi sa zemljištem Zagrepčanke u Heinzlovoj 66. Naime, to je zemljište grad Zagreb kupio za 15 milijuna u vrijeme kad je Bandić bio gradonačelnik, a do danas se ne može upisati kao vlasnik.

Budući da je nedavnom nepravomoćnom sudskom presudom pravo na upis u vlasnički list stekla vinkovačka tvornica Krma, Bandićeva odluka o kupnji zemljišta mogla bi se pokazati kao štetna po grad Zagreb.

Odgovarajući na pitanja novinara, gradonačelnica Vlasta Pavić je u srijedu otkrila detalje o incidentu.

"Mojku majku u jednom vrlo vulgarnom kontekstu nitko neće spominjati, ma kako god visoku funkciju, društvenu ili političku, ta osoba imala." - kazala je Vlasta Pavić okupljenim novinarima.

Gradonačelnica je dodala kako su do incidenta odnosi nje i Bandića bilo dobri, ali i kako je njegovo ponašanje na sjednici "prelilo čašu".

"Ni kao osoba, a posebno ne kao gradonačelnica nisam zaslužila ono što je on meni rekao. Nisam dala povoda za takvu reakciju jer sam na zastupničko pitanje o slučaju Zagrepčanka dala s pravne strane korektan odgovor. Jasno sam rekla da rješenje o upisu Krme nije ni pravomoćno ni konačno." - dodala je gradonačelnica.

Vlasta Pavić je dodala kako će s Bandićem, svojim podređenim i najbližim suradnikom, moći komunicirati samo nakon javne isprike.

"Dvije godine pod tepih mnogo toga stavljam zbog viših interesa, zbog interesa ovog grada, zbog stranačkih interesa obiju stranaka u koaliciji. Dosad sam smatrala da zbog tih viših interesa zaista ponekad trebam šutjeti, ali sada to više ne smatram." - zaključila je gradonačelnica.

Pročitajte više