Milanović: Banožić je primitivac, dobalavio je u grad, pali ga takav stan. Lopina

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Republike Zoran Milanović opet je "sitnim lopovom" nazvao Marija Banožića u kontekstu današnje odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, ali ga i ponovno prozvao zbog odluke vezane uz najam poslovnoga prostora u Zagrebu nazvavši ga kriminalcem.

"On je sitni lopov, za početak. Sigurno je on tamo nešto muljao, maznuo si i uredio taj stan. Jer je to primitivac i kad dobalavi u veliki grad to prvo hoće – Gundulićeva, novoobnovljena zgrada, to ga pali. Neće otići u Prečko živjeti kao moji ministri", rekao je Milanović u Zaboku komentirajući današnju odluku Povjerenstva.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo je da je Banožić zlouporabio posebna prava dužnosnika donoseći tri odluke, među njima i odluku kojom je kao ministar državne imovine sebi dodijelio na korištenje državni stan u Gundulićevoj ulici u Zagrebu.

"Banožić je lopina, ništa se ne mijenja, idemo razgovarati o tome kako je upravljao Državnim nekretninama", dodao je Milanović.

Ponovio je pritom svoj stav da nadležne institucije trebaju istražiti slučaj davanja u najam državne nekretnine u Zagrebu u kojem je, kako je rekao, Banožić kao tadašnji ministar državne imovine ometao pravdu i navijao protiv države, "za nekakve privatnike koji su obični nakupci, koji ne plaćaju, koji varaju, lažu".

"Za to se ide u zatvor", ponovio je Milanović.

Pročitajte više