Milanović: Imamo dokument u kojem jasno piše da je ministar Banožić kriminalac

Foto: Robert Anic/PIXSELL

PREDSJEDNIK Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju osnutka 2. gardijske brigade Gromovi u Petrinji, nakon čega je naglasio kako ne odustaje od blokade ulaska Finske i Švedske u NATO dok se ne izmijeni izborni zakon u BiH. "To je moja prisega", naglasio je.

Potom je komentirao ministra obrane Marija Banožića.

"Jučer je objavljen zapisnik iz Ministarstva državne imovine na kojem je Banožić, tada ministar državne imovine, prizvao dvije dužnosnice državnih imovina i maltretirao ih sat ili dva da prekrše zakon i ne zapečate prostor u kojem su u najmu bili nakupci neki koji nisu plaćali godinama. Prevaranti, varalice", rekao je Milanović.

"Prostor je sada i dalje u posjedu tih neplatiša, država je izgubila ono ranije i ne ubire prihode. Razina gorljivosti i srčanosti kojom je Banožić pristupio zaštiti pojedinaca trebala nam je ’91., da smo bili tako gorljivi, a bili smo, Srbi ne bi došli do Dunava. Čovjek se ubio da zezne državu i da pomogne nekome tko vara državu", nastavio je.

"Imamo dokument u kojem jasno stoji da je ministar kriminalac i sad ćemo, zato što je upravo odletjelo nekoliko ljudi iz vlade zbog manjeg kriminala, šutjeti o tome da damo malo predaha onima koji krše zakon?" kaže Milanović i dodaje: 

"To je klasični kriminal. Čovjek koji nema ni autoškolu se obračunavao na jedan vrlo neobičan način i tjerao dvije visoke dužnosnice jedne velike državne firme da pogoduju prevarantima."

Pročitajte više