Milanović nerado govori o raskolu vlastite stranke, ali zato su Sanader i prepone vječna tema

"RIJEČ je o jednostavnom poigravanju, predstavi ili pak igrokazu i mislim da ne postoji nikakva kriza Vlade RH. Ovo su neozbiljni potezi jedne Vlade", kazao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović u razgovoru za Total Direkt Media Servisa, komentirajući najnovije događaje oko HDZ-ova koalicijskog partnera, SDSS-a.

Milanović je ustvrdio i kako Sanader u ovom slučaju nije pokazao liderske sposobnosti vođenja, budući da uopće nije bilo pitanja opstanka njegove Vlade.

"Sanader neće pasti"

"Mislim da će ova Sanaderova Vlada izdržati do kraja mandata jer su se jako dobro dogovorili oko provođenja svojih interesa. Siguran sam da neće pasti, a da je tome uistinu tako vidjeli smo u protekla dva tjedna. Nakon HSS-a, sada vidimo i SDSS. Ostat će oni zajedno do kraja", istaknuo je Milanović naglašavajući kako se događaji u zemlji jednostavno "odmotavaju uz privid liderstva, kojeg ustvari nema".

Temu Kosova Milanović je zaključio izjavom kako mu je žao što će hrvatsko priznanje naštetiti proeuropskim strankama u Srbiji, no da je na koncu dobro što se Hrvatska odlučila na ovaj korak mjesec i pol dana prije izbora u toj zemlji.    

"U SDP-u nema podjele"

"U SDP-u ne postoji podjela! O svim pitanjima sasvim se otvoreno razgovara", rekao je Milanović o aktualnoj situaciji u svojoj stranci. Zanimljivo kako je odbio konkretno odgovoriti na pitanje o ostavci Željke Antunović, braneći se kako je sve o tome rekao nakon održane sjednice Glavnog odbora stranke.

Direktno upitan vidi li u ostavci Antunovićke njenu kandidaturu za predsjednicu SDP-a, Milanović je rekao; "Ja sam vidio ostavku. Što ste vi vidjeli, ne znam", kazao je Milanović. Također, nije htio odgovoriti na pitanje očekuje li protukandidate u borbi za predsjednika SDP-a.

Tehnička podrška ili koalicija u Osijeku?

"U Osijeku su pobijedile desne stranke i to je činjenica. Kao što je činjenica da se te stranke nisu mogle dogovoriti između sebe. Gradski odbor SDP-a u Osijeku rekao je kako se više ne može gledati ova mučna situacija u tom gradu, te su predložili savez sa HSP-om. Cijeneći autonomiju svojih ogranaka, mi smo to mišljenje prihvatili", istaknuo je Milanović komentirajući situaciju u Osijeku i dodajući kako još nije donesena odluka hoće li biti formalne koalicije SDP-a i HSP-a ili pak tehničke podrške pravašima u tom gradu.  
 
Milanović je odgovarajući na novinarsko pitanje demantirao medijske navode prema kojima je SDP trenutno u lošim odnosima s HNS-om, dodajući kako sa Vesnom Pusić i dalje normalno razgovara o bitnim pitanjima u Hrvatskoj te se prema tome ne može govoriti od zahlađivanju odnosa između te dvije stranke 
 
I dalje ga muče prepone

Na kraju upitan ima li i dalje problema s preponama u Saboru, Milanović je potvrdio riječima kako bi "i olimpijski natjecatelji imali fiziološke probleme kada bi sjedili na jednom mjestu pet sati".

I.Ć.

Pročitajte više