Milanović o povijesti ljudskih nedaća: Pohlepa i manjak respekta su nuklearna kombinacija



"IDEMO dobiti izbore, ali ne na laži i obmani", rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović na početku Izvještajno-tematske konvencije u Zadru za što je zaradio veliki pljesak okupljenih SDP-ovaca.

"Dolazi vrijeme izbora a to je vrijeme varalica i lažnih proroka koji će se po svaku cijenu htjet uvući u naše redove, u redove građana. Pričat će lijepe stvari, jer svi pričaju lijepe stvari i svi propagiraju iste stvari koje normalni građani očekuju. Ali vrlo dobro znamo da ne govore svi istinu. I to je ključni problem ovih izbora!", nastavio je Milanović dodajući kako neće biti lako tko govori istinu a tko potpuno svjesno prodaje maglu.

"Zaboravimo ankete, rejtinge, natječaje za ljepotu u politici. Ovo je kao što već  danima govorimo borba za istinu, a put do istine dug, težak i neizvjestan", rekao je Milanović te pozvao sve u Hrvatskoj i političke suparnike da ne podcjenjuju ljudsku inteligenciju i pamet. "Ovo što se čuje o crvenoj Hrvatskoj je loše", kazao je Milanović.

"Oni koji misle da se politika vodi tako da s ljudima komuniciraš, krnjim kratkim rečenicama, da im prodaješ jeftine štoseve ti podcjenjuju ljude i pokazuju da nemaju respekta prema njima. Povijest svih ljudskih nedaća, sukoba, ratova je pokazala da je do toga dolazilo iz dva razloga: pohlepe i odsustva poštovanja prema ljudima što je kod ljudi izazivalo bijes. Kada se te dvije stvari skupe, pohlepa i manjak respekta, to je nuklearna odnosno otrovna kombinacija. Ne bi bilo dobro da ovi izbori budu takvi. Poštujmo ljude, govorimo im na jednostavan način istinu, ali onaj tko nema krene putem podcjenjivanja, pa govori crveni i crni, a i sam nema čistu savjest, odnosno i samoj bi joj se dalo prigovorit, taje neće uspjeti. Ako joj je uopće do uspjeha", komentirao je Milanović.

"Onaj tko govori za sebe da je pošten taj je sumnjiv. To mora biti očito.", nastavio je predsjednik SDP-a.

Pročitajte više