Milanović: Pašteta postala pašteta u crijevu

PREDSJEDNIK SDP-a, Zoran Milanović tvrdi da je HDZ već potrošio svoj javnosti prikazani predizborni budžet, i to samo na plakate koji su se pojavili u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Prilikom potpisivanja koalicijskog sporazuma sa SDA Hrvatske Milanović je kazao i da je "HDZ provodi okupaciju u pet milijuna slika". Nakon potpisivanja Milanović se počastio burekom sa bosanske sofre.

"Pozivam HDZ da kaže koliko je potrošio na plakate do sada. Po našim procjenama, potrošio je iznos koji je najavio da će ga koštati cijela izborna kampanja"; kazao je Milanović. Dodao je da građani imaju pravo znati tko plaća predizborne kampanje, pa i kad se radi o HDZ-u.

Po broju plakata, procjenjuje Milanović, "pašteta je postala pašteta u crijevu", kaže predsjednik SDP-a, aludirajući na izjavu predsjednika Stjepana Mesića za vrijeme prošlih predsjedničkih izbora, kada je za protukandidatkinju Jadranku Kosor rekao da "iskače i iz paštete". "Okupacija Hrvatske i Bosne i Hercegovine u pet milijuna slika", dodaje Milanović.

Kazao je da SDP na vrlo transparentan način vodi financiranje kampanje, jer su specifikacije svih donacija dostupne na uvid građanima na njihovim internetskim stranicama.

Milanović o Sanaderovom uvjetu za sučeljavanje: Paničan strah

Komentirajući ideju HDZ-a da ako mediji žele sučeljavanje vođa glavnih dviju stranaka u Hrvatskoj, da se nasuprot premijeru Ivi Sanaderu, osim Milanovića mora naći i premijerski kandidat Ljubo Jurčić, predsjednik SDP-a je rekao kako je to pokazivanje "paničnog straha od sučeljavanja".

"To nije ideja, to je ultimatum, i nama i vama, predstavnicima medija. To je panični strah i pokušaj da se sučeljavanje nikada ne dogodi", kaže Milanović i dodaje da SDP neće pristati na to.

"Valjda neće Shortyja strpati u zatvor"

Upitan da prokomentira autogol potpredsjednice Vlade, Jadranke Kosor, preko koje je HDZ za kampanju protiv droge angažirao pjevača koji je samo prije nekoliko godina oduševljeno pjevao o konzumaciji marihuane, Milanović kaže kako vjeruje da nikada nije kasno da se čovjek promijeni, no da mu je ipak čudno što je on izbor HDZ-a.

"Nadam se da ga sad neće uhititi naknadno radi droge i strpati ga u zatvor na dvije godine", kaže Milanović, aludirajući na slučaj mladića u Osijeku koji će zbog 150 kuna vrijedne marihuane provesti u zatvoru dvije godine, jednako vremena kao i osuđeni silovatelji i ubojice.

Počela oskvrnuća predizbornih plakata

Na plakatima HDZ-a kojima oni poručuju biračima da glasaju protiv novih poreza, pojavili su se natpisi koji prozivaju HDZ da sprečavanjem ovih zakona žele ići na ruku bogatima.

Pa je tako na plakatu o porezu na kapitalnu dobit, ispod HDZ-ove poruke "Ne novim porezima" dodano "za tajkune", onome o porezu na imovinu, ispod "Ne novim porezima" u dodatku ispisanom bijelim sprejom piše "na vile i bazene", a kod nekih ispod "Biraj" piše "lopove".

A.B.
Foto: H.P.

Pročitajte više